Zajímavé články

Chcete mít výdaje a tržby za marketingové kanály (Google Ads, Sklik, Zbozi.cz, Heureka.cz atd.) pod kontrolou?

Google Analytics v základním nastavení nesleduje vaše útraty na Skliku, Heurece a dalších službách, které nespadají pod Google. Umíme tato data importovat do Google Analytics a následně rychle reportovat vývoj nákladů a PNO za jednotlivé kanály. Otevírá se vám tak cesta k reportům, které poskytují ucelená data pro fundované rozhodování ohledně investic do jednotlivých reklamních systémů.

Obrázek 1: Report za všechny reklamní kanály dohromady

report reklamních kanálů

Obrázek 2: část reportu jednotlivých reklamních kanálů

report jednotlivých kanálů

Chcete mít všechny reklamní kanály pod kontrolou?

Jak aktuálně zjistíte náklady za posledních 30 dní v Google Ads (dříve AdWords), Skliku, na Heuréce, Zboží a dalších platformách? Postupným přihlašováním, dohledáváním statistik a opisováním dat. Pokud následně ještě chcete počítat PNO nebo další metriky, celý proces bude zdlouhavý. V případě, že provozujete více jazykových mutací nebo samostatných projektů, se z tvorby takových statistik může stát malá noční můra.

Co je to PNO?

PNO je zkratka pro podíl nákladů na obratu. Uvádí se v procentech. Pokud za reklamu utratíte 10 korun a tržby z této reklamy dosáhnou hodnoty 100 korun, výsledné PNO bude 10 %. Od výše marže, se kterou klient operuje, se odvíjí maximální přípustná hodnota PNO, kterou je třeba průběžně kontrolovat. S metrikou PNO se mimochodem pojí metrika ROAS (Return On Advertising Spending), která se počítá obráceně - podíl obratu na nákladech na reklamu x 100. PNO 10 % = ROAS 1000 %.

Řešením je naše nová služba automatického napojení reklamních systémů do Google Analytics a automatická tvorba reportů se všemi podstatnými údaji na jednom místě. Jediným kliknutím budete mít k dispozici kompletní přehled o výkonu reklamních platforem (výdajích a tržbách).

Jak to funguje?

Každý den načítáme do Google Analytics čerstvá data (útraty za reklamu, zobrazení reklam, prokliky) z těchto systémů:

  • Sklik.cz

  • Heureka.cz

  • Zbozi.cz

  • Biano.cz

  • Favi.cz

  • Heureka.sk

  • Biano.sk

  • Favi.sk

Na přání napojujeme i další reklamní systémy. Data z těchto zdrojů kombinujeme s daty běžně dostupnými v Google Analytics (tržby, počty transakcí) a vytváříme sofistikované reporty podle potřeb našich klientů. V testovacím režimu jsme již import nákladů do Google Analytics nasadili u vybraných klientů.

Pro koho je služba určena?

Služby import nákladů do Google Analytics a automatizovaný reporting na míru  nabízíme jak koncovým klientům (především provozovatelům e-shopů), tak i reklamním agenturám. Pro bližší informace a nabídku na míru nás kontaktujte na info@shean.cz.

 

Martin Fencl

PPC specialistaVíce o mně