Život v agentuře

171 306. Přesně tolik korun vynesl letošní ročník charitativní akce Koláč pro hospic pro Mobilní hospic svatého Martina v Blansku. Výtěžek byl rekordní. A rekordně přispěl i SHEAN, který se do akce připojil letos už potřetí. Akce pokračuje online sbírkou až do konce měsíce. 

Třicet strávníků si u nás v SHEANu objednalo šedesát tři koláčků a hospicu darovalo celkem šest tisíc korun. Na tvarohových, povidlových a makových koláčích jsme si pochutnali v rámci teambuldingové snídaně.

Koláč pro hospic_Blansko Shean

Stejně jako ve dvou předchozích ročnících, i letos Koláč pro hospic v SHEANu zařizoval kolega Jan Střítecký: „Chtěli jsme podpořit nějakou lokální záslužnou činnost a zároveň zapojit i kolegy. Oceňuji to dvojí budování vztahů –⁠ mezi námi uvnitř firmy a také s někým, kdo pomáhá na správném místě, a my víme, na co přesně ty prostředky půjdou. Po třech ročnících vidíme, že se to ujalo. No, a samozřejmě koláčky byly vynikající! Takže pokud jste letos někdo zaváhali, doporučuji příští rok napravit.

koláč pro hospic_teambuilding v Blansku

Kromě naší firmy se do akce v okrese Blansko zapojily další soukromé firmy, pekárny, které darovaly koláčky, a středoškolští studenti z Blanska a Boskovic, kteří pomáhali jako dobrovolníci na stáncích. V rámci brněnské diecéze se akce konala pod záštitou deseti oblastních charit a vybralo se přes jeden a půl milionu korun

Jak Koláč pro hospic funguje?

Akce je celorepubliková, ale koordinují ji místní charitativní organizace. Regionální pekárny věnují do akce koláče, jež si mohou lidé koupit za minimální částku 30 Kč. Koláč pro hospic na Blanensku podporuje Mobilní hospic svatého Martina, který funguje pod záštitou Oblastní charity Blansko.

Výtěžek pomáhá k tomu, aby mohli lidé na Blanensku trávit poslední dny svého života v domácím prostředí se svými blízkými. Za vybrané peníze bude doplacen domácí ultrazvuk pro pacienty a auto pro novou hospicovou sestru

koláč pro hospic Shean Blansko

Mrzí vás, že jste nestihli akci podpořit? Online sbírka trvá až do 31. října. Přispět, ovšem už bez koláče, můžete na stránkách Koláče pro hospic v okrese Blansko, případně si vyhledejte informace na stránkách charity ve vašem okrese.