Život v agentuře

Dnešní článek nebude o novinkách v marketingu ani vývoji e-shopů. Dovolím si odbočit úplně mimo. Někam, kam se nám možná nechce koukat. Na samotný konec. Umírání je téma, které byste na našem blogu asi nečekali. Ale už pátým rokem se snažíme jako celá firma i jednotlivci podpořit místní blanenský Mobilní hospic svatého Martina. Ten totiž vždy v říjnu pořádá krásnou akci – KOLÁČ PRO HOSPIC. 

My v SHEANu díky této akci spojíme potřebné s příjemným. Každý dle svých možností přispěje libovolnou částkou za koláč a společně si pak uspořádáme snídani. A protože celá tato akce si zaslouží, aby o ní vědělo co nejvíc lidí, letos přidáváme i rozhovor s nejpovolanější – paní Radkou Kuncovou, vedoucí ošetřovatelské služby Mobilního hospicu svatého Martina

Koláč pro hospic

Paní Kuncová, já sama jsem měla tu čest poznat fungování hospice a Oblastní charity Blansko. Díky vaší práci mohla naše babička odejít doma. Tam, kde to milovala, a hlavně v blízkosti své rodiny. Mohla byste, prosím, pro ty, kteří zatím o vašem fungování nic konkrétního neví, v pár větách popsat, jak konkrétně Mobilní hospic svatého Martina v našem regionu pomáhá?

Mobilní hospic je služba, která umožňuje klientům prožít poslední chvíle života doma se svými blízkými. Je pro všechny věkové kategorie. Nejčastěji jsou našimi klienty lidé po neúspěšné léčbě onkologického onemocnění nebo po srdečním selhání. Pomáháme taky s péčí o pacienty umírající stářím, kteří mají vážnější komplikace.

Kolik lidí se podílí na chodu hospice?

V týmu máme 9 lékařů a 6 zdravotních sester – ti se střídají v držení pohotovostí tak, aby byl zajištěn nepřetržitý provoz. Dále 2 sociální pracovnice, psycholožka a pastorační asistent. Všichni dojíždí za klienty domů i několikrát za den podle potřeby a reagují na aktuální potřeby.

Z jakých zdrojů je taková péče financovaná? A jak se mohou zapojit například místní firmy a jednotlivci v případě, že by chtěli hospicu jednorázově nebo i dlouhodobě pomoct?

Zdravotní část je hrazena z veřejného zdravotního pojištění, zajišťujeme léky a zdravotnické pomůcky, část péče si rodiny doplácí (150 Kč za den). Na dokrytí nákladů slouží i projekty z JMK, různých nadací a sbírek, například právě Koláč pro hospic nebo Tříkrálová sbírka.

Koláč pro hospic 2023_plakát

Určitě stojí za zmínku každoroční akce Koláč pro hospic. U nás v SHEANu se letos zapojujeme už popáté a mám radost, že se nám každý rok povede vybrat hezká částka. Co konkrétně letos plánujete za vybrané peníze pořídit a jak vám to pomůže v péči? 

Hospic v regionu působí 13 roků a některé ze zdravotnických přístrojů potřebují obměnit. Rozhodli jsme se pořídit za vybranou částku kyslíkové koncentrátory, inhalátory nebo odsávačky.

Do akce Koláč pro hospic se nemusí zapojit jen firmy. Skvělé je, že máte i stánky v Blansku, Boskovicích, Letovicích a také v Kunštátě. Co když ale někdo zrovna nepůjde ve středu 4. října kolem, a i tak by chtěl přispět. Může online?

Na stáncích můžete přispět prostřednictvím terminálu nebo online platbou zveřejněnou na stránkách akce. Je možné platit přes platební bránu nebo QR kód do konce října.

Je něco, co byste chtěla vzkázat všem dárcům a vašim podporovatelům?

Zasloužíte si velké díky, moc si vážíme podpory, kterou díky vám vnímáme. Dodáváte nám sílu a smysl, proč pokračovat i přes těžké situace. Tak jak vy nenecháváte nás samotné, tak se i my snažíme být na blízku všem našim rodinám, které prožívají náročné období. Vážíme si vás!

Děkuji za váš čas a za naše firmy SHEAN, ExportPilots a Limetis vám děkuji za to, co děláte! Vážíme si toho.

Na otázky odpovídala Bc. Radka Kuncová – zástupce ředitele OCH za zdravotní služby a vedoucí ošetřovatelské služby.

Oblastní charitu Blansko můžete sledovat také na Facebooku

Pár momentek z naší letošní snídaně

Koláče k nám do firmy ráno přinesl Pavel Perout z blanenské charity (na první fotce uprostřed). I letos byla u snídaně skvělá nálada a pochutnali si milovníci sladkých i slaných jídel. 

Koláč pro hospic Shean Blansko

Akce Koláč pro hospic v blanenské firmě Shean

Koláč pro hospic Shean Blansko

Blansko Shean společná snídaně  

Ze života v blanenské agentuře – Koláč pro hospic

Gabriela Bartošovská

Správkyně sociálních sítí a PR specialistkaVíce o mně