Zajímavé články

Nový web se stane vizitkou vašeho podnikání a bude klíčovým pomocníkem při shánění nových zákazníků, klientů, poptávek či kontaktů. Vy díky němu porostete a on poroste s vámi. Proto je při tvorbě nových webových stránek důležitý každý velký krok i malý detail. Vyplatí se pustit se do toho sám, oslovit freelancera nebo investovat do vývoje webu v agentuře? Pomůžeme vám rozhodnout se správně. 

O novém webu byste měli uvažovat především pokud:

  • máte staré internetové stránky, které působí nemoderně a nejsou responzivní,
  • měníte značku a toužíte po atraktivnější prezentaci,
  • web obchodně nefunguje podle vašich představ,
  • žádný web zatím nemáte, přitom chcete svůj produkt či službu dostat k více lidem.

Web od agentury

Kdo vám může vytvořit web 

    Vy sami 

    Existují platformy, které slibují jednoduchou tvorbu webu. A nepochybujeme, že byste to nezvládli. Pokud s tím ale nemáte zkušenosti, zabere vám to pravděpodobně dvakrát až třikrát tolik času, než profíkovi, který se tím živí. Máte v příštích dvou měsících volných třeba 50 hodin času na menší web?

    Freelancer

    Nejspíš vám nabídne rozumné a rychlé řešení za přijatelnou cenu. Nemá za sebou ale tým, který by mu pomohl kontrolovat nebo konzultovat svou práci. Často taky pracuje pouze s jednou nebo několika málo e-commerce platformami. A nemusí zvládat vše od grafického a UX designu webu až po úpravu CSS. Navíc se může stát, že onemocní, skončí s tvorbou webů nebo skokově zdraží. Najdete rychle někoho, kdo mu „uvidí do hlavy“ a dokáže snadno navázat na jeho práci?

    Velkou nevýhodou také je, že po vás bude pravděpodobně chtít 80 % podkladů a vy zůstanete na mrtvém bodě, kdy potřebujete fotky, které nemáte. Texty, na které nemáte čas. Strukturu webu, kterou nevíte jak navrhnout. Dobrý freelancer vám to bude schopen zajistit subdodávkou, to už ale asi zanikne výhoda nižší ceny.

    Agentura

    Agenturní řešení bude (velmi pravděpodobně) nejdražší, ale taky nejefektivnější. Na tvorbě webů v agenturách se podílí více lidí a týmů od grafiků přes kodéry po programátory (například náš tým). Všichni jsou v rámci svých týmů zastupitelní. Pracují se všemi dostupnými platformami, ví, jak je používat, jak upravovat šablony nebo jak napojovat různé pluginy, doplňky a systémy třetích stran. Jednoduše řečeno, dodáme vám služby od A do Z.

    Proč si nechat vytvořit web od SHEANu

    1) Tvoříme na platformách, které frčí

    Umíme udělat čistě individuální řešení stejně jako individuálně přizpůsobit krabicové řešeníPracujeme pouze s platformami, které mají potenciál proto, aby na nich vzniknul konkurenceschopný web. Váš nový konkurenceschopný web. Rozmluvíme vám e-commerce řešení, které například neumí SEO optimalizaci nebo nepodporuje jazykové mutace. Naopak vám doporučíme některý z osvědčených systémů vhodný pro váš záměr.

    Trendem posledních měsíců je tvorba webů na Octoberu. October CMS funguje na Laravel PHP frameworku. Je uživatelsky přívětivější alternativou WordPressu a jednoduchý web může na Octoberu vzniknout už za deset hodin práce. Dalšími možnostmi jsou náš redakční systém Omnix, SolidPixels nebo individuální nakódování

    October, Solidpixels nebo Omnix? Top platformy na tvorbu webu

    2) Máme grafika  

    Součástí naššeho vývojového týmu je in-house grafika, který navrhne vizuální podobu webu. Protože zná princip fungování a limity všech výše zmíněných platforem, udělá návrh webu tak, aby šly všechny prvky vytvořit a nasadit do některé z dostupných šablon nebo jednoduše nakódovat. Zároveň ale bude dohlížet na to, aby byl vzhled webu maximálně uživatelsky přívětivý (včetně responzivního režimu) a připravený na vysoký konverzní poměr. Zkrátka budete mít profesionální webdesign na míru.

    3) Jsme na příjmu 24 hodin denně 

    Webům fungujícím na ověřených platformách poskytujeme další pravidelnou správu. Rychle provedeme úpravy, aktualizace nebo přidáme nové funkce. Zakládáme si na zastupitelnosti práce. Vždy je u nás v SHEANu na příjmu člověk, který umí vyřešit akutní problém na konkrétní platformě.

    Nový web od agentury

    4) Nabízíme i další služby. Třeba marketing 

    Říkáte si, že vlastně stačí  web vytvořit a dál už to půjde samo? Bohužel to tak nefunguje. Každý web musíte dál spravovat, propagovat a rozvíjet. Je to jako třeba s auty.

    Pokud řídíte, víte, že musíte přeřazovat rychlostní stupně, pravidelně tankovat a sem tam měnit olej nebo přezouvat pneumatiky. Nestačí si auto jen pořídit a se zařazenou jedničkou poslat na dálnici. Stejně tak web bez pravidelné údržby se bude kodrcat po okreskách a brzy mu vyschne nádrž. Musíte do něj pravidelně tankovat klíčová slova, naleštit mu grafiku, měnit obsah pro různá roční období a podle nejnovějších trendů pravidelně přeřazovat na vyšší stupně. Díky pravidelné péči si to budete za pár měsíců šinout po dálnici a předjedete všechny konkurenty ve výsledcích vyhledávání.

    Chcete rozjet váš nový web z nuly na sto? Rádi vám pomůžeme. Nebojte se udělat první krok k novým klientům, zákazníkům a poptávkám.

    Ptáte se 

    Kolik stojí tvorba webu od agentury?

    Cena je individuální. Začíná na nižších desetitisících korun a může šplhat na statisíce. Záleží především na počtu stránek, obsahu, kterým se bude plnit a úpravě nebo celkové přípravě šablon.

    Pokud pro vás budeme web tvořit my, všechny práce a jejich cenu si předem schválíme. Fakturu posíláme, až máme připravený výstup.

    Váš nový web bude moderní a rychlý. Zkrátka plně funkční

    Budu platit něco dalšího? 

    Ano, kromě vývoje a vytvoření samotného webu je třeba platit si doménu a webhostingové služby. Se zřízením obojího vám pomůžeme.

    Každý web taky v ideálním případě potřebuje alespoň nastavení indexace (aby ho roboti vyhledávačů přidali do své databáze a navštěvovali), napojení Google Analytics (díky kterému můžete sledovat tržby, konverze, návštěvnost a další statistiky), analýzu klíčových slov (ze které vytvoříte navigaci a obsahový plán) a kvalitní obsah. Zkrátka cena roste s tím, jak propracovaný a konkurenceschopný web chcete mít. V algoritmu vyhledávání obstojí jen ty nejlepší stránky. 

    October CMS vs WordPress: Které krabicové řešení je lepší?

    October CMS funguje na PHP frameworku Laravel. Díky tomu je rychlejší a bezpečnější než WordPress. Má uživatelsky přívětivější a jednodušší administraci. K výhodám WordPressu zase patří velká uživatelská základna a bohatá nabídka pluginů. Na vylepšování Octoberu jeho tým neustále pracuje. Obě platformy mají své využití, záleží na konkrétním projektu. 

    Potřebuji vlastní web? 

    Web potřebuje téměř každý. V nadsázce potřebuje „svůj“ web i člověk, který hledá práci, protože potřebuje mezi náboráře odeslat svou vizitku, díky které se jim „prodá“. Střídměji řečeno, web potřebuje každý, kdo chce sebe či své služby prezentovat. Webové stránky můžou být jednoduché jednostránkové nebo komplexnější. Základem je uvést na něm svůj kontakt, nabídnout užitečné služby a popsat, jakým způsobem pracujete. Nový web vám pomůžeme hledat nové zákazníky či klienty, můžete se skrze něj dál propagovat, ale taky můžete na stránky odkázat lidi, kteří už vašimi zákazníky jsou. A třeba jim na příští návštěvu urychlit objednání rezervačním formulářem. 

    Přesvědčili jsme vás? Nebo si nejste něčím jistí? Ozvěte se nám. Probereme s vámi možnosti, nebo se rovnou domluvíme na spolupráci

    Denis Drexler

    Manažer pro klíčové zákazníkyVíce o mně