Život v agentuře

Nemáš praxi ve vývoji nebo marketingu, ale chtěl/a bys v těchto oborech začít pracovat? Hledáš pohodovou firmu, v níž bys mohl/a absolvovat povinnou školní praxi? Lákala by tě letní stáž mezi vývojáři nebo markeťáky? Pak máš u nás v SHEANu dveře otevřené. Už několikrát jsme se totiž přesvědčili, že jsou mezi mladými studenty a absolventy šikovní, talentovaní, učenliví a pracovití lidé. A přesně takové do našich týmů hledáme. 

Jestli k naší firmě patří něco stejně jako ovečka Shean nebo červená a oranžová barva, tak je to pohodový kolektiv složený ze zkušených zaměstnanců s několikaletou praxí v oboru i z mladých juniorů – studentů, kteří v rámci zkráceného úvazku čerpají zkušenosti a vylepšují svoje znalosti o praktické dovednosti. A čím dál častěji se po chodbách a kancelářích naší firmy pohybují také stážisti.

Výzva pro studenty ze SPŠ Jedovnice

Nedávno v SHEANu absolvovali čtrnáctidenní povinnou praxi studenti SPŠ Jedovnice. Partu šesti mladých programátorů a vývojářů si vzal pod svá křídla Filip Páral a za úkol jim dal naprogramovat aplikaci na kompletní správu reklamací od jejich přijetí přes vyřizování až po postupné uzavření. 

Studenti byli rozděleni do dvou skupin – první měla na starost frontend aplikace, tedy programovala uživatelské prostředí a formulář na vytvoření nové reklamace. Formulář byl navržen tak, aby byl stoprocentně modulární, tedy aby jej bylo možné vložit na jakýkoli web.

Skupina backend programovala administraci vyřizování reklamací, díky níž bude moct majitel e-shopu sledovat cestu zásilky od odeslání balíčku zpět až po postupné vyřizování reklamace. Důležitou vlastností, kterou musela administrace mít, byl systém na sledování času, který upozorní na blížící se konec doby, v níž se musí reklamace ze zákona vyřídit. 

stáž ve vývoji Blansko

Jaké frameworky stážisti využívali? 

  • FE framework Vue.js (JavaScript),
  • BE framework Laravel (PHP), 
  • výsledky práce si mezi sebou sdíleli pomocí Git

Studentům byl celou dobu kromě Filipa k dispozici celý dev tým, který jim pomohl s každým dotazem nebo problémem. A podařilo se jim společnými silami úkol splnit? Práce na backendovém programování aplikace dokončit nestihli. Ale jak říká Filip, šlo o rozsáhlé zadání.

Kromě práce na úkolu, který běžně řeší programátoři a kodéři v praxi, si studenti vyzkoušeli také fungování v pracovním kolektivu a ve firemní kultuře, pravidelnou docházku do kanceláří a spolupráci při řešení zádrhelů. Díky tomu, doufáme, získali reálnější představu o tom, jaké by mělo být jejich budoucí zaměstnání, a o tom, jaké na ně mají nároky. 

medailonek_o stáži v marketingové agentuře

Co řekli studenti o stáži v SHEANu? 

  • „Úkol byl zajímavý, na rozdíl od školních úkolů to bylo něco, co k něčemu je. Zadaný byl dobře, hned jsme věděli jaký by měl být výsledek. Vyřešit jsme ho částečně dokázali. Bavilo mě to.“
  • „Na zadaném úkolu mě velice bavilo pracovat. Škoda, že praxe netrvala déle.“
  • „Cením pohodový přístup.“
  • „Filip byl vždy na příjmu a skvěle vysvětloval.“
  • „Rád bych klidně pokračoval i o prázdninách.“ 
Chceš i ty získat praktické zkušenosti v developmentu nebo marketingu už při škole? Pak omrkni naše juniorní pozice v sekci kariéra, nebo nám pošli životopis, připiš, jaká je tvoje představa a časové možnosti a pošli na naši HR konzultantku martinkova@shean.cz

 

Iveta Borková

Copywriterka a PR specialistkaVíce o mně