Zajímavé články

Marketing je velmi dynamický obor. Neustálé změny, novinky či trendy je potřeba pečlivě sledovat. Vzdělávání patří k jedné z hlavních a pravidelných činností nejen marketéra, ale každého, kdo se o tento obor zajímá. V SHEANu nezaostáváme a na novinky se vždy rádi vrhneme.

Dali jsme hlavy dohromady a přinášíme vám pár našich tipů z oblasti PPC, SEO, UX či sociálních sítí. Na konci článku se můžete těšit na malý bonus.

Na Pár (Ne)Placených Cliků aneb Jste nadšenec do PPC? 

Pokud se hlásíte k nadšencům PPC, neměli byste vynechat Větrovku, uLab, a Včeliště. Nebojte se zaslídit i na blozích agentur (včetně toho našeho) jako například Increativ, eVisions anebo slovenské Visibility. Nabízí skvělé tipy nejen ze světa PPC. No, a pokud už budete šediví z nastavení reklamy, vždy vám poradí nápověda od Googlu nebo Skliku. Opravdu, přísaháme. 

SEO není mrtvé. A co to je User Experience? 

Pokud máte raději organické vyhledávání, sledujte například blog Marketing Mineru, nástroje, který dokáže nejen analýzu klíčových slov. Nezapomínáme ani na Pavla Ungra, který se řadí k největším SEO machrům. Linky postavíte i díky Linki.cz a zahraniční tipy získáte například na blogu Neila Paleta

Pokud vás svět zavál o kousek vedle, do User Experience (volně přeloženo jako uživatelská zkušenost), zkuste se poohlédnout na webech Ilinčeva nebo Jana Kvasničky. Držíte-li raději v ruce tištěnou knihu, tipy pro webdesign získáte v knize Web ostrý jako břitva od Jana Řezáče. 

Chcete psát jako copykrál? 

Pokud ano, to byste se měli učit od největších mistrů slova. Kreativou vás nabije například Otto Bohuš. Omrkněte jeho blog nebo si stáhněte trilogii Pište jako copywriter, jíž je autorem. Jak vylepšit už napsané texty se zase dozvíte na webu Přepišme.to. Skvělé tipy vám poradí i Vladimír Vaněček anebo Obsahová agentura. Pro dlouhé večery můžete mít na nočním stolku před spaním knížku od Pavla Šenkapouna Webcopywriting pro samouky

marketingové tipy

Nezapomínáme ani na sociální sítě. O Facebooku se dozvíte na Newsfeed.cz a s Instagramem poradí Businessgram. Jednoduché. 
A pokud jsou sociální sítě vaše parketa, nemůže u vás v knihovně chybě hit loňského podzimu od Michelle Losekoot a Elišky Vyhnálkové Jak na sítě

Ještě toho nemáte dost? 

Věříme, že ne. A proto vám naložíme ještě pár tipů na závěr. Na sociálních sítích dejte follow například Marketingu a médiím, stránce Jak na socky či Marketingu. Pokud potřebujete poradit s konkrétními problémy a zajímá vás, co aktuálně řeší ostatní z oboru, přidejte se do facebookových skupin jako Spravujeme PPC reklamu, Staráme se o marketing (a sociálno), Marketéři, copywriteři, SEO optimalizátoři a oblíbené Holky z marketingu

Díky stránkám a skupinám zůstanete stále v obraze, takže vám snadno neujdou žádné novinky. Zároveň se můžete propojit s odborníky v oboru a získat odpověď na zapeklitý problém, se kterým si nevíte rady. 

To nejlepší jsme si nechali na konec 

Pokud váš to-do list nezahrnuje chvilku na oddech u dobrého čtení, nelámejte si tím hlavu. Zkuste audioknihy. Tlačítko play stisknete například při cestě do práce, na služebních cestách nebo při jakékoli jiné monotónní práci, na kterou se nemusíte příliš soustředit. 

Inspiraci na kvalitní poslechový materiál z oblasti marketingu a osobního rozvoje můžete přijmout od nás. V naší firemní audioétce máme: 

  • Dan Ariely: Jak drahé je zdarma
  • Hans Roling: Faktomluva
  • Dan a Chip Heath: Jak zaujmout hned napoprvé
  • John Whitmore: Koučování 
  • Chris Voss: Nikdy nedělej kompromis 
  • Per Ludwig: Konec prokrastinace

tipy na podcasty

P. S. A ještě bychom neměli zapomenout na podcasty, protože ty teď hýbou světem. Spoustu věcí o marketingu se dozvíte v podcastech od PeckaDesign, další skvělé rozhovory najdete v podcastech agentury Besteto Oranžáda. Taky můžete zavítat na podcasty Marketing Journalu. Podnikatelské duše se určitě najdou v podcastech jako Deep Talks, Na volné noze, Mladý podnikatel, Forbes Česko a další. Nouzi o zajímavé rozhovory, příběhy anebo vzdělávací tipy s našimi doporučeními určitě mít nebudete. 

Inspirovali jsme vás novými tipy, anebo už tyto zdroje znáte a pozorně sledujete? Dejte nám vědět do komentářů. Samozřejmě budeme rádi, pokud se s námi také podělíte o vaše oblíbené zdroje. Také si rádi rozšíříme obzory.